03.09.2023 Workshop: Fermenteren met Asli Hatipoglu

15:00

Op 3 september om 15:00 hebben we een ontmoeting met Asli Hatipoglu!

In deze workshop deelt culinair kunstenaar en chef-kok (Jan van Eyck alumni) Asli Hatipoglu haar kennis over fermentatie, specifiek over het conserveren van groenten en hoe je lacto-gefermenteerde groenten maakt. Ze zal haar beroemde Koreaanse kimchirecept delen, samen met de juiste manier om groenten in te maken zonder de goede gisten en bacteriën te doden, in samenwerking met groenten van Four Siblings.

Asli zal de workshop beginnen met theorie en geschiedenis van fermentatieprocessen, omdat ze deze kennis graag deelt om beter te begrijpen hoe de omgeving een rol speelt in deze symbiotische relatie van bacteriën en gisten in verschillende landschappen, zodat de deelnemers begrijpen hoe het eigenlijk werkt.

Ze zal de workshop voortzetten met een praktische aanpak met 3 verschillende soorten fermenten.

Asli is een interdisciplinair culinair kunstenaar die betrokken is bij verschillende kunstprojecten, workshops en fermentatielessen geeft op verschillende locaties. Ze heeft evenementen georganiseerd in de Jan Van Eyck Academie, Mediamatic in Amsterdam, Framer Framed gallery, Fanfare Amsterdam, Het Nieuwe Instituut in Rotterdam en Oerol festival in Terchellingen. Haar belangrijkste focus is de relatie tussen mensen en darmbevorderende bacteriën en gisten. Ze maakt installaties en performances om deze relatie te belichten.

Zoals elke workhop is het gratis en voor iedereen toegankelijk, maar meld je wel aan!

Stuur een mailtje via contact@foursistersproject.nl of stuur ons een DM via instagram. De voertaal zal Engels zijn.

Photos ©Rita Couto