30.06.2023 Tongue Twisting Dinner

Tongue Twisting Dinners is een serie van vier maandelijkse diners georganiseerd door Eathouse. Ze onderzoeken manieren om een kritische dialoog op gang te brengen rond hedendaagse urgenties door mensen en de culinaire praktijk bij elkaar te brengen. Voor elke sessie zal Eathouse een ander onderwerp presenteren, uitgewerkt door gasten wiens onderzoek de dialoog zal leiden. Tijdens de diners worden onconventionele formats uitgeprobeerd die de scheiding tussen gastheer, gast en publiek trachten op te heffen door middel van inclusieve prompts.

Het gesprek tijdens het derde Tongue Twisting Dinner zal zich richten op tuinieren en composteren op stedelijke schaal als methodieken om ecologische crises te doorstaan. We nodigen gasten Four Siblings (Müge Yılmaz, Marija Šujica, Emiel Wolf) uit om te praten over hun eetbare levende labyrint in Amsterdam Nieuw West en Kate Price & Guillem S. Arquer, die hun recente onderzoek naar gemeenschappen in Rotterdam die bezig zijn met het maken van compost.

Deze projecten heroverwegen onze relatie tot het plantenleven en de bodem, waardoor we middelen krijgen voor het creëren van duurzame en biodiverse ruimtes. Door de cycli van groei en verval te verkennen, zoeken ze naar gedeelde bestaanswijzen tussen de mens en meer-dan-mens, gebaseerd op praktijken van erbij horen en samenleven.


Tickets kosten € 10 plus reserveringskosten inclusief de prijs van de maaltijd. Het menu zal vegetarisch zijn. Neem van tevoren contact op als u een veganistische optie wilt of als u allergieën of dieetwensen heeft.

Voor een intiem gesprek is de ruimte beperkt, vooraf reserveren is verplicht. De gesprekken zullen in het Engels plaatsvinden.