01.10.2023 Ritueel: Drakeneieren met Yasser Ballemans

Vuur dagen met Yasser Ballemans

Tijd: 16.00 uur - 18.00 uur

Locatie: Four Siblings Labyrint, Tom Schreursweg 40

Foto: Erik Smits

We blazen een eeuwenoude gewoonte van boeren nieuw leven in door brullende vuren aan te steken om de oogst en transformatie te vieren. Terwijl we de oogst van onze tuin verzamelen, verenigen we ons om weer een verandering van seizoenen te eren. Iedereen mag meedoen!

Bij deze gelegenheid zullen deelnemers aan de Dragon Eggs workshop de laatste hand aan hun sculpturen leggen. Ze zullen maïs, pompoenen, aardappelen en andere groenten uit onze tuin gebruiken om Dragon Eggs te maken. U bent van harte welkom om samen met hen deze heerlijke culinaire creatie te beleven. En in blijde verwachting steken we de Dragon Eggs oven aan.

We nodigen je van harte uit om deel uit te maken van deze prachtige viering - een ode aan de oogst en het hoogtepunt van Yasser Ballemans' opmerkelijke project.

Yasser Ballemans is geïnteresseerd in de rol van kunst in rituelen, zoals optochten, kampvuren, carnaval en herdenkingen. Hij onderzoekt hoe ornamenten, versieringen en "ouderwetse" technieken op een hedendaagse manier kunnen worden gebruikt. Collectieve artistieke praktijken spelen een belangrijke rol in zijn voortdurende onderzoek naar de rol van kunst in de broodnodige sociale en politieke vernieuwingen. Zijn benadering van het maken is onderscheidend omdat hij sterk de nadruk legt op samenwerking met buurtbewoners om kunst te creëren die hun wensen en aspiraties voor een bepaalde openbare ruimte weerspiegelt.