19.09.2021 Onkruid Workshop

Zondag 19 september 14:00 - 16:00

We geven een workshop over onkruid en geluid met Liza Prins & Layla Durrani!

Samen met Layla & Liza gaan we aan de slag met het onkruid dat we op het terrein van ons stuk land aantreffen. Ze zullen ons ertoe brengen de planten te ontdekken via de vijf zintuigen. De activiteiten kunnen de vorm aannemen van zintuiglijk tekenen, soundscapes, tekengeluiden enzovoort. We hebben papier, kleurpotloden, maar breng ook je eigen mee.

Layla Durrani, geboren en getogen in San Francisco, werkt en woont in Amsterdam. Haar kunstpraktijk is gebaseerd op samenwerking en gemeenschapsvorming, met een focus op relaties tussen meerdere soorten. Installaties, workshops, optredens en publicaties zijn gericht op het opnieuw verbinden met subversieve plantengenezingspraktijken, namelijk kruidengeneeskunde en ambachtelijke tradities. Na haar studie Beeldende Kunst en Kunstgeschiedenis in New York, volgde ze een masterscriptie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar visuele en geschreven etnografische masterproef richtte zich op multispeciesrelaties tussen planten en herboristen uit San Francisco. Naast haar artistieke praktijk werkt ze nu parttime aan de VU als Research & Teaching assistant.

Liza Prins is een kunstenaar, onderzoeker en schrijver gevestigd in Amsterdam. Haar werk richt zich op de herinterpretatie en herwaardering van (materiële) praktijken die vaak als vrouwelijk worden gecodeerd. Door middel van collaboratieve en persoonlijke geschriften en performatieve werken herinnert ze zich die praktijken die naar de marge van de samenleving zijn gedwongen omdat ze, in de ogen van een agressieve kapitalistische ideologie, geen deel uitmaken van de vooruitgang, of deze zelfs in gevaar brengen. Haar werk is geëxposeerd in verschillende galerieën en expositieruimtes en haar geschriften zijn gepubliceerd in academische en minder-academische tijdschriften, boeken en zines. In 2019 ontving ze een jongtalentenbeurs van het Mondriaan Fonds.

Schrijf contact@foursistersproject.nl om een ​​plekje te reserveren.

Tijdens deze dag verandert ons huisje in een kleine bibliotheek met onkruid en planten.

We sluiten de dag af met verdere bijdragen van andere artiesten, een vreugdevuur en een gezamenlijk potluck-diner vanaf 18:00 uur. Zie de kalender voor het volledige programma.