12.09.2021 Hache Collective / open music

zondag 12 september 17:30

Open concert

Hache Collective is een groep individuen die samenwerken, op zoek naar methoden voor collectieve creatie waarin improvisatie, beweging en onderzoek centraal staan. Onze methode functioneert als een geluids-/kunstlaboratorium waarin elk lid van de groep zijn eigen idee├źn of voorstellen aanbrengt, en andere leden helpen deze op een gezamenlijke manier te ontwikkelen. Openheid, zorg en commoning zijn leidende waarden in het werk van Hache.

Hache doet onderzoek naar onderwerpen zoals gedecentraliseerde benaderingen van compositie, muzikaliteit van beweging en persoonsgerichte methoden van werken als ensemble. In ons nieuwste project bestuderen we cumbia-muziek (een genre van populaire en volksmuziek uit Colombia), en onderzoeken we hoe we op een zorgvuldige, niet-extractieve manier contact kunnen maken met en contact kunnen maken met beoefenaars van deze muziek.


Hache Collective maakt sinds 2018 samen experimenteel en collaboratief werk. Naarmate het collectief transformeerde en ontwikkelde, begonnen we ons verder te verbinden in de kringen van experimentele geïmproviseerde muziek die ons ertoe bracht op te treden in ruimtes zoals Moira Cultural Center, Casco Art Institute, Touchstone Atelier , De Peper, en Basis voor Actuele Kunst. We zijn momenteel gevestigd in Chili, Nederland en Spanje.