02.10.2021 Body Weather: Land Workouts

fysieke training

De meeste mensen die eten op tafel willen zitten gaan naar de supermarkt. We kunnen in het stadsleven bijna niet zonder deze routine. Toch leven we in tijden waarin er steeds meer redenen zijn om de voedselproductie dichter bij huis te halen. Hoe kunnen we de productie deel maken van ons dagelijks leven?

Doe mee met de Body Weather fysieke training van Astarti Athanasiadou Waarin we samen verkennen hoe landwerk, voedselproductie en the origine van voedingsstoffen opnieuw verbonden kunnen worden. Body Weather: Land Workouts bestaat uit warming-up oefeningen, MB workouts (Muscle/Bone, Mind/Body, Movement/Balance) en landwerk activiteiten die leiden tot beweging, ontdekking en improvisatie. Deze training is geschikt voor iedereen; met of zonder ervaring.

Meedoen? Stuur een berichtje naar contact@foursistersproject.nl.

Body Weather is een overkoepelende training die begon bij Min Tanaka in Japan. Tanaka creeerde in 1985 een Body Weather boerderij, in het dorpje Hakushu in de buurt van Tokyo. De plek was bedoeld voor samen leven, samen boeren en voor exploratieve dans. De mensen op de boerderij, en hun lichamen, werden getraind door het boerenleven, het dagelijks samenleven, en door dansexperimenten die Tanaka uitvoerde in de vorm van workshops. In 2000 ging de boerderij dicht voor het publiek en sindsdien wordt Body Weather ontwikkeld door Tanaka's dansgroep Maijuku.

Astarti Athanasiadou doet zelf sinds 2009 aan Body Weather. Ze bestudeerde het onderwerp samen met Katerina Bakatsaki, Frank van de Ven en Hisako Horikawa, en sinds 2015 is ze deel van een jaarlijks Body Weather lab in Amsterdam. Ze verspreidt en ontwikkelt het werk door haar eigen dans- en dwaalpraktijken toe te voegen.

Tijd:

2 pm - 6 pm

Capaciteit:

15

Toegankelijkheid:

Allen zijn welkom. Basisfitness aanbevolen.