17.09.2023 Workshop: Drakeneieren met Yasser Ballemans

Vuur Dagen met Yasser Ballemans

Tijd: 12.00 uur - 15.00 uur

Locatie: Four Siblings Labyrint, Tom Schreursweg 40

Foto: Erik Smits

Nu de herfst nadert en de natuur verandert, gaan we terug naar een tijdloos gebruik - boeren die felle vuren ontsteken om de oogst en transformatie te markeren. Dit vurige ritueel zuiverde het land en maakte de weg vrij voor groei.

Met de oogst voor de deur en het afnemende daglicht nodigt Yasser ons uit om ons innerlijke vuur aan te wakkeren en onze slapende draken op te graven. Welke uitdagingen werden ooit verborgen door de zomerse gloed? Welke draken moeten we trotseren om te groeien? De confrontatie met deze draken is onze smeltkroes. Bestrijden, ontwijken of beheersen we ze?

Tijdens de Dragon Eggs Workshop maken de deelnemers hun eigen sculpturen van hout met de hulp en na een korte introductie van Yasser Ballemans. Aan het eind van de workshop worden de sculpturen in elkaar gezet zodat ze een "oven" vormen in de vorm van een draak. Het werk zal ongeveer 2 weken te zien zijn in de tuin van de Frour Siblings.

De workshop is open voor iedereen van 12 jaar en ouder. Ervaring met sculpturen maken is niet nodig.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Stuur ons een e-mail om je plek te reserveren.

Yasser Ballemans is geïnteresseerd in de rol van kunst in rituelen, zoals optochten, kampvuren, carnaval en herdenkingen. Hij onderzoekt hoe ornamenten, versieringen en "ouderwetse" technieken op een hedendaagse manier kunnen worden gebruikt. Collectieve artistieke praktijken spelen een belangrijke rol in zijn voortdurende onderzoek naar de rol van kunst in de broodnodige sociale en politieke vernieuwingen. Zijn benadering van het maken is onderscheidend omdat hij sterk de nadruk legt op samenwerking met buurtbewoners om kunst te creëren die hun wensen en aspiraties voor een bepaalde openbare ruimte weerspiegelt.